צפו ב הגיבו על חפשו את תוכניות המגירה שלנו

הנה זה מגיע

כל כך כייף להמשיך מיזמים מוצלחים.
בשבוע שעבר שלחתי לכם מייל עם העדכונים  החמים של המגירה. פורום המגירה היה הראשון במסגרת ההתרחבות ועכשיו מגיע השלב הבא.
תכניות מגירה.
תחת קטגוריה זו אעלה יצירות עיצוביות מתחומים שונים, מרחבי הרשת ומעצבים מקצועיים. ניתן לכל עבודה ניתוח מעמיק בכדי להגיע לתובנות מעשיות, אפשר אולי לקרוא לזה – שיעור בעיצוב. מהתגובות של כולכם עולה הצורך הזה, הביקוש העצום, לדעת, לשמוע, להבין וכמובן להצליח ליישם בעז"ה.
ברוכים הבאים 🙂
בתחום העיצוב אנחנו מוצאים את המושג 'עיצוב לשם עיצוב"
או בשם אחר 'עיצוב אבסטרקטי' מה יש בו בעצם?
בכל המערכות מהסוג הזה אין כללם מוגדרים, אין מסר מוגדר, המכלול כולו מדבר בצורה מותאמת אישית לכל צופה.
תוכלו לראות את את הסדרה הבאה, אשתף אתכם בתהליך החשיבה, נתחיל:
הצורה
צורות גאומטריות.
לצורות הגאומטריות הבסיסיות (סטטיות ודינמיות כאחד) יש הרבה יכולת "ספיגה". נביט סביבנו ונראה מגוון רחב מאד של צורות, אותן ניתן לחלק לקטגוריות שונות. בצורה שרירותית הן נחלקות לצורות גאומטריות (מרובעים, מצולעים, עיגולים).
ולצורות אורגניות, אשר בתוכן נוכל להבחין בצורות אמורפיות וצורות ביו_מורפיות. צורה אמורפיות הינן צורות שאין קימות בשיקוף מלא כך בטבע אלא האדם הגדיר אותן כך, כדוגמת כוכב. כולנו יודעים שכוכב אין צורתו כך, אלא זוהי המחשה והפשטה שהאדם יצר. צורות ביו_מורפיות (ביו=חיים) אלו הן צורות טבעיות ממש כמו בטבע שאין להן הגדרה או המחשה. כדוגמת אבן, טיפה וכו'.
הצורות האורגניות תמיד בעצן ההוויה שלהן מעבירות כבר מסר כלשהו, לעומת הצורות הגאומטריות שבגלל הפשטות שלהן יכולות "לקלוט" ו"להכיל" כל מסר שנרצה. ולכן בעיצוב הן שולטות כל כך, בצורה הזו כל מעצב טוב יכול להכניס תובנות ומסרים אחרים בהתאם למסר/לאוירה אותם הוא רוצה להעביר.
הצורה שנבחרה כן ביצירה היא עיגול.
עיגול מגיע מקטגורית הצורות הדינמיות וכן כמעט תמיד נראה מסר פעיל, תנועתי.
שימו לב לדבר מעניין, על אף שהעיגול דינמי בהוויה שלו, אין לנו יכולת לתת לו העמדה שתראה את הפעילות שלו ממש, אלא רק ביחס של מספר אוביקטים ולא שלו בפני עצמו.
כדי להבין יותר נעבור רגע אל הריבוע. כאשר נרצה ליצור מערכת דינמית שתתאר התרחשות נוכל להעמיד אותו על אחד מקודקודיו ולתת לצופה את המסר הזה בצורה ברורה.
מערכת של ארבע תמונות, בכל אחת הריבוע ממוקם במקום אחר, המסר והתחושה שונים בתכלית השינוי- תראו בעצמכם… אלו תחושות תגדירו לעצמכם מכל תמונה בנפרד? נסו את התרגיל ותראו איךהמסרים שונים לחלוטין.
בעיגול לא נוכל להגיע למערך הזה לעולם בפני עצמו, תמיד הוא יצטרך להתיחס לעיגול נוסף בכדי להביע את המסר הזה, ז"א רק מקבץ עיגולים יחדיו יתן לנו תחושות דינמיות באמת.
הסבר זה  הינו מבוא לכל נושא הקומפוזיציה. זוהי ההתיחסות שלנו לאחת משתי האופציות הבסיסיות, יחס של אוביקט לרקע או יחס של מספר אויבקטים בינם לבין עצמם ולאחר מכן כולם יחד אל הרקע. זה נושא רחב מאד, ונוכל לתת עליו שיעור בפני עצמו, בעז"ה בהמשך.
בפוסט הזה, רציתי לשתף אתכם בתוכנית המדוקדקת של היצירה הבאה.
בשיאו של החורף שעבר (תשע"ח) נולדה הסדרה שלפניכם.
הצורה שנבחרה היא העיגול במטרה להעביר את המסר האינסופי של הרנדומל. כל שנעשה לא ישנה אותו , הוא אינסופי ונותן תחושה עמוקה ומרחבית מאד, כמה שנסובב הוא לא יגמר. השלב הבא היה להוציא כמה שיותר אופציות קריאטיביות מעיגול. בעזרת חיבור, החסרה וחפיפה ואפילו בשילוב של צורות נוספות.
ההכרעה נפלה על מערכת צורנית שנשענת על אחד מחוקי הגשטאלט (איזה מהם?) העין משלימה את העיגול ונותנת למח "לבד" להבין את ההמשך. שימו לב שכל היצירה הזו מתבססת הרבה על חוקי גשטאלט, בכל המכלול כולו.
רוצים לדעת מהי תיאורית הגשטאלט, מהם החוקים של שלה? איך מישמים ורואים אותם. בקורס הוירטואלי בעיצוב אני מסבירה אותם לעומק.
אחד מכלי הברזל בעיצוב הוא קודם כל עיצוב בשחור לבן. שחור לבן לא נותן לנו שום מסר מובנה וכך העיצוב נבנה בצורה הכי טהורה שלו, ללא כל שחקנים נוספים על הבמה. זה בדיוק מה שאתם רואים כאן.
רק אחרי העיצוב הסופי ניגשתי לנישה של הצבע.
המטרה היתה ליצור יצירות אמנות לתליה בחללים מתאימים- חדרי המתנה, לשכות, משרדים עם שיק מודרני ועיצוב הבית, לכן השתמשתי במרקמים עכשווים בכדי לתת את המענה המושלם.
שימו לב לטקסטורה שנבחרה- מרקם שיש, טרנדי, במקרה הזה אני גם חושבת שלא ינוס ליחו גם עוד זמן, היות והגוונים שלו מתונים מאד- אפור לבן.
הרבה זמן הוגעתי את מוחי בשילוב הנוסף אותו רציתי להסויף ליצירה, אחרי שיטוט רציני בבתי השראה, הגעתי למסקנה- זהב כן, רק זהב
האתגר ה_גדול של היצירה לשלב כן ויז'ואל בצורה מושלמת, לא להשאיר את המערכת רק בצורות גרפיות מופשטות. הרבה מאד זמן לקח אבל התוצאה משתלמת. תראו איך העלים הירוקים עומדים כחיילים במסדר, בהתאמה מושלמת לכל היצירה העיצובית, הם נוצרו ממש בשבילה.
דבר נוסף שמאד אהבתי בנימה האישית, השילוב של הגוון הירוק החי, הוא מוסיף כאן המון. לאחר המיקום הסופי, מגיע שלב הליטוש, אותו אני הכי אוהבת, כי הוא נותן את כל הטאצ' ליצירה.
כאן נכנסים למעשה לעובי הקורה של נושא הקומפוזיציה, קרי בלאנס. כאשר רוצים ליצור את המערכת האיזון חשוב מאד להתבונן ביצירה כולה ולדעת להחליט אלו חלקים לקוחים למטרה הזו, איפה ממקמים אותם ומה עושים איתם?
מערך הבלאנס כאן כלל את חצי הקשת ורבעי העיגולים. איפה למקמם אותם?
מה יחסים בגדלים שלהם, איך?
גריד עיצובי עוזר כאן בצורה שלא תאמן, ברגע שמבינים את התהליך הלוגי שלו, הכל ברור ומובן, יחס הזהב, מלבן הזהב וכל המערך היסודי של העיצוב.
רוצים להבין את התהליך הלוגי של יחס הזהב? של גריד עיצוב? זה הנושא בקורס הוירטואלי, תוכלו גם אתם ללמוד ולהשתמש בו, מדהים.
איזון (בלאנס) מגיע בכדי ליצור את ההרמוניה בכל יצירה. מובן שהוא מושפע באופן ישיר מצבעים וטקטסטורות.
תוכלו לראות את התפתחות הסדרה.
אם תרצו גם עליהם לשמוע את תהליך היצירה, נוכל לעשות את זה כאן בפורום.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

המגירה החודשית

הרשמה לקבלת 'המגירה'

נשמח לשמוע אותך
מה השאלה?

נשמח למשוב

מה דעתך על האתר?

אודות
המיזם

'המגירה' מהווה במת השראה עבור מעצבים ויוצרים מקצועיים, החולקים תהליכי עיצוב מרתקים הכוללים מחקר, תובנות ותוכן בלעדי. ההשראה ההדדית שואפת לעורר למידה ושיח משמעותי ולעודד שיתופי פעולה.

אידיאלים ומטרות

* עידוד מחקר עיצוב, נקודות מבט רחבות וחשיבה עצמאית.
* קידום העשרה של עקרונות עיצוב וחדשנות
* הזדמנות חשיפה ליוצרים בתעשיית העיצוב
* צמיחה קולקטיבית ומקום למשוב מקדם.
* הרחבת מעגלי הקהילה באמצעות היכרות ושיתופי פעולה.

צוות המיזם:
יזמות וניהול: שרה דויטש, מעצבת ומרצה לעיצוב גרפי
רואה חזון כמנוע ועיצוב כדלק.
ניהול מקצועי: נעמי הרוש, מעצבת חווית משתמש.
פיתוח האתר: רבקי גולדוסר, מפתחת אתרים אוטודידקטית
עם ביצועי עבודה מהירים ומרשימים.
אפיון: שילת בוקר & רחל רוט-קליקשטיין, בוגרות לימודי
תקשורת חזותית שעשו מקפצה אדירה.
עיצוב: שרה דויטש, רחל רוט – קליקשטיין, שילת בוקר
תשתית אתר: בתי וייזר, הרתמות מופלאה ללמידה וביצוע.
עזרה וסיוע : נחמי לב, השקעת זמן ששוה הון להצלחת האתר המושלם.

פונט דיסקורדיה: בחסות הפונטיה

המגירה החודשית

הרשמי לקבלת 'המגירה' החודשית

המגירה החודשית

הרשמי לקבלת 'המגירה' החודשית