כשהתחלתי ללמוד תקשורת חזותית בבצלאל, היתה לי מטרה ברורה – להפוך למאיירת ספרי ילדים. תמיד שאבתי השראה יצירתית מספרי ילדים ומסרטי דיסני. היכולת לייצר סיפורים, דמויות ורגש מאפס היה קסם בעיניי, ורציתי לעשות את זה גם. לעומת זאת, עולם הטיפוגרפיה היה נראה לי שעמום טהור. לעבוד במשך חודשים על קווים ישרים? לא תודה. הלב שלי רצה איור ואנימציה.
וכך היה, התמקדתי בקורסים של איור ואנימציה. למדתי על קומפוזיציות, צורניות, עיצוב דמות, איך לבנות אימג׳, וגם איך לפרק תנועה לפריימים ולבנות אותה מחדש. ממש אהבתי לעבוד עם תנועה – להבין איך "להקפיא" את הרגע הנכון. גם היום, הפרויקטים האהובים עליי הם אלו שאפשרו לי לשלב קצת אנימציה.
אחרי שסיימתי את הלימודים, עבדתי כפרילנסרית והתחלתי לשלב כתיבה ידנית בעבודות שלי, כדי ליצור התאמה טובה יותר בין טקסט לאיורים שעשיתי. בתור סנובית של איור, תמיד הפריע לי איך שהקווים הישרים של גופנים מסורתיים ישבו בסטטיות לצד האיורים שלי. לטרינג ידני אפשר לי לשמור על הדינמיות ועל החיבור בין האיור לטקסט. עם הזמן, קולגות התחילו לשאול על הפונטים שהשתמשתי בהם – רק שאלה בכלל לא היו פונטים. הבנתי שיש לי הזדמנות להפוך את הלטרינג שלי לגופנים אמיתיים. ואישכהו, אני – שנשבעתי לעולם לא טיפוגרפיה – התחלתי ללמוד איך להכין פונט. היום אני מעצבת פונטים בעברית שהם חגיגה של כיף, תנועה וקצב.
מסתבר שמה שאני אוהבת בתנועה הוא לא בהכרח היצירה של תנועה עצמה – אלא השימוש בעקרונות האלה כדי ליצור תוצר סופי שמרגיש חי ומשדר את הסיפור שלו.
בין אם אני עובדת על גופן חדש או על פרויקט עיצוב, התהליך שלי תמיד מתחיל במחקר חזותי ובסקיצות משורבטות – שם הקונספט מתחיל להתגבש. אחר כך אני מתרגמת את זה לעבודה דיגיטלית, באמצעות וואקום או אייפד, ותמיד משתדלת לשמר את האנרגיה של הסקיצות המוקדמות.
לפעמים, אני מגלה שמשהו מהחיות והתנועתיות של הסקיצה הראשונית הולך לאיבוד במעבר לגרסה הדיגיטלית. כשזה קורה, אני חוזרת לסקיצה המקורית ומנסה להבין מה בדיוק היה לי מרתק בה. אם אני מצליחה לשים על זה את האצבע, אני חוזרת לעיצוב הדיגיטלי ועורכת עד שהניצוץ המקורי חוזר לעיצוב.
אני הכי נמשכת לעבודות עם אלמנט חזק של דינמיקה, אבל לא כל פרויקט דורש קומפוזיציות נועזות וקווים דרמטיים. תמיד יש מקום לשלב משהו, כאשר המטרה שלי היא לאזן בין אסתטיקה לפונקציה – לוודא שהמסר עובר בצורה ברורה, תוך משיכת תשומת הלב ושמירה על טאץ' אנושי.
זה יכול להיות בחירת גופן לא צפוי לכותרת, או בחירה בפונט שיש לו מאפיינים שמשתלבים עם האיור המלווה אותו. זה יוצר הרמוניה בין האלמנטים בעיצוב, וחיבור שמלכד את העבודה יחד. לפעמים אני מזכירה לעצמי שהגריד המסודר הוא בסיס חשוב, אבל יש מצבים שבהם אפשר לזלוג ממנו; לשמור על היררכיה ברורה אבל לייצר בו עניין.
סטודיו שעבדתי מולו הכינו מיתוג ומשחקים לאירוע משפחתי שהתבסס על מגוון סיפורים תנכיים – ביניהם נח והמבול, חלומות יוסף, הר סיני. בשביל המשחקים, הכנתי איורים של אלמנטים נפרדים מתוך הסיפורים, תוכלו לראות בגלריה. אבל לאיור המרכזי למיתוג הפסטיבל, רציתי ליצור משהו שיראה כמה כיף וכמה תוכן יש בפסטיבל ובסיפורים שהוא חגג. השתמשתי ברעיון של המבול של נוח, ויצרתי איור זורם וגועש, השתלתי בתוכו כל מיני דמויות ואלמנטים מתוך הסיפורים – מבול של סיפורים.
מה שאהבתי באנימציות של דיסני ובאיורי ספרי ילדים ממשיך להשפיע על העבודה שלי היום. העקרונות של תנועה וצורניות שמספרים סיפור, נמצאים בכל פונט שאני מעצבת. מצאתי את הכיך שלי במרחב הטיפוגרפיה! מאנימציה קלאסית ועד טיפוגרפיה, אני תמיד מחפשת איך לגרום לעיצוב להרגיש חי. כשאני יוצרת גופנים, אני מוצאת שהאתגר הוא כמו כל אתגר עיצובי אחר: איזון בין האסתטיקה שלי להיררכיה וקריאות. אני שואפת למצוא את התנועה בקצב של הפונט – בין אם זה עדין או דרמטי – ולשמור עליו בכל התווים. וכמו בסיפור מאוייר או סרט אנימציה, אני מנסה לוודא שלכל פונט יהיה סיפור משלו, ואישיות ייחודית.
בין אם אתם עובדים על לוגו, אתר, או גופן, תוספת קטנה של תנועה יכולה לרומם את העבודה שלכם. זה יכול להתחיל בפרטים הקטנים – בבחירת האימג׳, שילוב גופן עם אופי, או יצירת קומפוזיציה לא סנדרטית. עיצוב יכול להיות הרבה מעבר לסידור נכון של טקסט בדף. כשהעיצוב מרגיש חי, הוא עושה הרבה יותר מלהעביר את המסר – היא מספרת סיפור.
מה דעתך על האתר?
'המגירה' מהווה במת השראה עבור מעצבים ויוצרים מקצועיים, החולקים תהליכי עיצוב מרתקים הכוללים מחקר, תובנות ותוכן בלעדי. ההשראה ההדדית שואפת לעורר למידה ושיח משמעותי ולעודד שיתופי פעולה.
* עידוד מחקר עיצוב, נקודות מבט רחבות וחשיבה עצמאית.
* קידום העשרה של עקרונות עיצוב וחדשנות
* הזדמנות חשיפה ליוצרים בתעשיית העיצוב
* צמיחה קולקטיבית ומקום למשוב מקדם.
* הרחבת מעגלי הקהילה באמצעות היכרות ושיתופי פעולה.
צוות המיזם:
יזמות וניהול: שרה דויטש, מעצבת ומרצה לעיצוב גרפי
רואה חזון כמנוע ועיצוב כדלק.
ניהול מקצועי: נעמי הרוש, מעצבת חווית משתמש.
פיתוח האתר: רבקי גולדוסר, מפתחת אתרים אוטודידקטית
עם ביצועי עבודה מהירים ומרשימים.
אפיון: שילת בוקר & רחל רוט-קליקשטיין, בוגרות לימודי
תקשורת חזותית שעשו מקפצה אדירה.
עיצוב: שרה דויטש, רחל רוט – קליקשטיין, שילת בוקר
תשתית אתר: בתי וייזר, הרתמות מופלאה ללמידה וביצוע.
עזרה וסיוע : נחמי לב, השקעת זמן ששוה הון להצלחת האתר המושלם.
פונט דיסקורדיה: בחסות הפונטיה
9 תגובות
הפנטים שלך באמת מזאנר חדש.
כבר מזמן מיקמתי אותך בפונטים מלאי קסם ותנועה.
תודה על השיתוף מאחורי הקלעים!
תודה רבה על הפרגון שרה!
וואו התחברתי כל כך!
השראה מדהימה
מיוחד ומלא השראה!
וואו וואו וואו!
בא לך לעצב פרוכות גם????
אם כן- דברי איתי!
איזה אנרגיה כיפית יש לך בעבודות! איפה אפשר לרכוש את הפונטים שלך?
תודה רבה נעמה!
הפונטים שלי זמינים באתר https://www.fontsim.com/
מדהים מדהים!
נשאבתי אל הקסם!
בהיתי במסך דקות ארוכות על כל סקיצה, תנועה וטיפוגרפיה…
יוהו, זה מדהים בקנה מידה אחר…
אמנות ממכרת!